torsdag 11 september 2008

Iaktagelser från strandkanten...


Jag är en tittare.

Jag försöker kolla diskret sådär i ögonvrån eller möjligen bakom mina solglasögon (med blandat resultat), men jag gillar verkligen att iakta på människor. Alla kategorier. Alltid. Ibland med fantasier om vem han eller hon gör, vilka de är och hurdana liv de lever. Kanske är det just detta intresse som gjort mig till en hyfsat bra människokännare med åren…

Att de flesta av oss är flockdjur, det är en sak som är säker. Vi klär oss likadant för att markera livsstil och grupptillhörighet, vi bor där man 'skall' bo, vi köper det man 'skall' ha… Kanske är det därför stranden är en spännande plats för iaktagelser, för i en liten bikini eller ett par rejäla boxershort är vi mer sårbara och nakna. Det finns väldigt lite fasad att gömma sig bakom på något vis. Det gäller nästan alla kategorier utom små barn som är just så naturliga och härliga som små barn är.

En grupp är dock extra intressant (läs: rolig), och det är gruppen av män i åldern + 50 någonting. Vet inte vad eller varför, men det känns som om de är som gammellejon! De har haft sin lilla flock honor omkring sig och befinner sig nu i utförsbacke eftersom yngre, vackrare och starkare unglejon tagit över… Men ser man en man i just denna kategori passera en ung vacker lejonhona, då kan man vara säker på att han drar in magen allt han kan, bröstar upp sig som en tupp i hönsgården och spänner blicken på honan som oftast har sin uppmärksamhet riktad åt helt annat håll. Som om han skall visa att han fortfarande minsann kan få en ung kvinna intresserad av sin virilitet och styrka. När lejoninnan har passerat andas han åter ut och blir den pösmunk han faktiskt är… Kan inte låta bli att dra på mungiporna när jag tänker på det. Vänta bara till nästa sommar och se själva… :-)

Och hur jag ser ut i bikini??? Muahahaha...

Inga kommentarer: